30 Απρ 2013

Oνείρου φτιάξη

Σ’έναν τόπο, άγνωστο σ’εμένα, κάποιο πετράδι του Αιγαίου, κτίσμα, ονείρου φτιάξη, στέκει πάνω σε βράχια χαμηλά και η θάλασσα νοτίζει το γερασμένο, μα συνάμα, δυνατό κορμί του. Είναι από εκείνα που φτιάχνει το μεράκι και η μαστοριά όμορφων ανθρώπων. Ξάφνου, στ’όνειρό μου ήρθε να με μαγέψει. Να μου δώσει την εικόνα της κάθε πέτρας που το’χει δημιουργήσει, και που η καθεμία έχει να πεί και μία ιστορία μόχθου και έρωτα.
Ιστορίες, με αύρα θαλασσινή.
Και τα κατάφερε.
Ένιωσα τις στιγμές του να περνούν μέσα μου και να με χαράσσουν. Ένιωσα τους ανθρώπους που έζησαν και πέρασαν από’κεί. Τα παιδιά που έπαιξαν. Την κυρά που το φροντίζει. Τον κάθε βράχο που στέριωσε μαζί του, που δάνεισε τις ρίζες του. Την αλμύρα που το σκεπάζει και το κύμα που του χαϊδεύει το κορμί. Κάθισα στις πέτρες του και  άφησα το δικό μου σώμα να μοιάσει σ’εκείνο. Φρόντισα ν’αγγίξω απ’άκρη σ’άκρη την κάθε του λεπτομέρεια  και να αφουγκραστώ τις δικές του ανάσες. Να χωρέσω στην κάθε χαραμάδα του και να δώ με την δική του ματιά. Να ζήσω για λίγο, όσα μπόρεσε ν’αντέξει στους αιώνες που μετρά. Να μετρήσω τις νύχτες μα και τις μέρες του. Να δώ την δική του Ανατολή και την δική του Δύση. Τις δυσκολίες που περνά μα και τις χαρές του. Ένιωσα την θάλασσα να με σκεπάζει και η κάθε του στάλα να γίνεται αγιασμός για μένα. Έγινα πέτρα στη βροχή για να κυλήσει απάνω μου κι έπειτα στέγνωσα στου ήλιου τις ακτίνες.
Σχεδόν... έγινα ένα.
Σχεδόν... το ερωτεύθηκα.

Καλύβι τ’ονόμασαν μα για μένα αρκούν οι πέτρες του, το στοιχείο που το συντροφεύει και το κορίτσι που μυρίζει θάλασσα.

Και αν ήταν να διαλέξω... εκεί θα τέλειωνα... εκεί θα σκορπιζόμουν...

 


9 σχόλια:

  1. ειδες πως σε κανει να ''γραφεις'' ο ερωτας;
    σου αξιζει ομως..

    καλημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρωτας μοιάζει ?
      Την ομορφιά του έχω μέσα του. Την ομορφιά εκείνου του κτίσματος, που μ'έκανε να νιώσω έτσι και ίσως κάποτε μπορέσω να δείξω ποιό είναι, τι είναι και πού.
      Για λίγο στάσου και στην όμορφη μουσική που το συντροφεύει.
      Καλό μήνα σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  2. Το ρώτησες αν ήθελε να αφουγκραστείς τις ανάσες του?

    Ισως αυτό που μόνο ήθελε ήταν να ανασάνεις μέσα από κείνο...

    Ζωγράφισέ το κι άσε την κάθε πινελιά να σε τραβήξει μέσα της...δεν είναι το ζητούμενο να σκορπιστείς μα στο κέντρο του εαυτού σου να βρεθείς.

    Υ.Γ Κανε κάτι που να μην είναι "σχεδόν",αυτό είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή προφανώς εσύ με γνωρίζεις και για να προλάβω τα επόμενα συμπεράσματά σου, θα ήθελα να ξέρεις πως μάλλον κάποια επεισόδια έχεις χάσει...
      Επίσης ως τώρα, στα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο των blogs, δεν έχω "κατασπαράξει" κανέναν και θα προτιμούσα να γνωρίζω σε ποιόν απαντώ. Ακόμα κι ένα ψευδώνυμο ειναι αρκετό καμμιά φορά.
      Σ'ευχαριστώ, όπως και να'χει

      Διαγραφή
    2. και για ν'απαντήσω στην απορία σου, να σου πω ότι μου δόθηκε και δεν χρειάσθηκε να το ρωτήσω και μέσα απο αυτό το δώρο πήρα ανάσες κι εγώ.
      Το σχεδόν στον έρωτα έρχεται ως απάντηση στον εαυτό σου, όταν νιώθεις πως κάτι έρχεται...και όσο για το σκόρπιο του εαυτού μου, αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό που ελάχιστοι γνωρίζουν.

      Διαγραφή
  3. Μπορεί και να σε γνωρίζω τελικά.
    Δε θα μου έκανε διολου εντύπωση. Το διαδίκτυο είναι πολύ μικρό.
    Ομως πες μου γιατί εχει τόση σημασία για σένα το όνομα.
    Αλλωστε τον ήλιο και αστέρι να τον πεις το ίδιο φωτεινός θα λάμπει, δεν είναι εκεί η ουσία. :)
    Η ουσία είναι να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου όπου σου παρέχεται βήμα (εφόσον δεν προσβάλεις μ'αυτή κανέναν)και συ νομίζω το έχεις κάνει αυτό.
    Ανοιξες ένα χώρο που όχι μόνο δεν είναι κλειδωμένος για τα μάτια λίγων αλλά δίνει και βήμα στους Ανώνυμους (είναι πολύ εύκολο ξέρεις να αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις αν σε ενοχλούν)

    υ.γ. αν ήξερα ότι το σχόλιό μου θα δημιουργούσε τέτοιο προβληματισμό δε θα το έκανα...συγνώμη δε θα ξανασυμβεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβληματισμός και αλλαγή ρυθμίσεων δεν υπάρχει στη σκέψη μου. Ανέφερα μόνο πως εάν με γνωρίζεις, ο λόγος μου σ'έσυρε σε άτοπα συμπεράσματα.
      Τ'όνομα λοιπόν, δηλώνει παρόν σε αυτό που δηλώνεις σε αυτό που "πρεσβεύεις" γι'αυτό ακόμα και ένα ψευδώνυμο, όπως έγραψα, θα ήταν καλοδεχούμενο. Το σχόλιο σου, ούτως ή άλλως παραμένει σεβαστό...

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούπς λυπάμαι που έσβησα το σχόλιο. Δεν το ήθελα και πραγματικά νιώθω άσχημα γι'αυτό.
      Αν θυμάμαι καλά έλεγε πως παρόν δίνεις με το σχόλιό σου. Δεκτό. Δεν έχω να γράψω κάτι, γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ τι άλλο έγραφες...!
      Ναι, ότι συμπεράσματα βγάζεις μέσα απο πράξεις και όχι απο λέξεις-λόγια. Εκεί παρενέβει στην σκέψη σου θέλοντας να σου πώ ότι οι λέξεις μου γίνονται ή έγιναν πράξεις τα τελευταία έτη.
      Καλό σου βράδυ και συγνώμη για την διαγραφή

      Διαγραφή