4 Φεβ 2013

Μικρό απόσπασμα ζωής


Θες να σου πώ για την ζωή ;
Ισως βέβαια να μην είμαι ο κατάλληλος που θα σου μιλήσει, ίσως κιόλας να μην έχω τις εμπειρίες.
Θα σου μιλήσω για ότι ξέρω γι’αυτήν.
Η ζωή λοιπόν, είναι μια παιδική μου φίλη...
Εεεεεε σόρυ παρασύρθηκα.
Η ζωή που λές, είναι περίεργη κατάσταση. Δεν μπορείς να την καθορίσεις, ούτε να την βάλεις στην παλάμη σου να την κρατήσεις. Μόνο πορεία της δίνεις έχοντας υπ’όψη σου πως κάτι, κάποτε μπορεί να στην αλλάξει. Θαρρείς πως την έχεις βάλει σε ράγες και κυλά και την επόμενη στιγμή εξαφανίζονται αφήνοντάς την μετέωρη. Στο πουθενά. Να χτυπίεται σε βράχους.
Αυτή ειναι η “άσχημη” πλευρά όμως υπάρχει και η άλλη. Η όμορφη. Εκείνη που κυλά στις ράγες, παίζει πάνω σε αυτές και ξάφνου στέκει μπροστά της ένας άγγελος και οι γραμμές παίρνουν διαστάσεις φαντασμαγορικές.
Αυτές είναι οι δύο πλευρές της ζωής.
Αφήνω πίσω την άσχημη, που όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και θα σου μιλήσω για την όμορφη. Αυτή που σου δίνει ένα χαρούμενο νόημα ύπαρξης, που σου διεγείρει όλες τις αισθήσεις.
Αυτή που περνά βάζοντας μέσα σου εικόνες, χαρές, χρώματα, έρωτες, βροχές, γεύσεις, αγάπη, ευτυχία, φροντίδα, εκδρομές, εκπλήξεις, όνειρα, ουρανούς, γεύματα, στιγμές... στιγμές βροντώδεις, στιγμές που χαράσουν την πορεία σου, απ’αυτές που φωνάζουν και σου αναταράσουν τον κόσμο. Μικρές ας είναι, στο’χω ξαναπεί. Οι μικρές έχουν αξία. Εκείνες οι στιγμιαίες στον χρόνο τον άπειρο.
Το γέλιο είναι πηγή στιγμής. Ο έρωτας. Τα μάτια σαν μέσα τους βυθίζεσαι. Κάποιο χάδι. Απαλό. Ένας ψίθυρος. Κάποιο δάκρυ που κυλά στο πρόσωπο, φτιαγμένο απο ευτυχία. Μια λέξη. Μια αγκαλιά. Μια βόλτα. Ένα ταξίδι.
Ξέρεις, μπορεί να τις διαβάζεις ερωτικές τούτες τις στιγμές, όμως δεν είναι απαραίτητο αυτό. Σκέψου την αγκαλιά ενός φίλου, το γέλιο ενός παιδιού, το χάδι ενός γονιού, τον ψίθυρο του ανέμου, το δάκρυ του ουρανού, την βόλτα με το ποδήλατο που ποθούσες, την γεύση μιας σοκολάτας... σκέψου να έχεις την δύναμη να σηκώνεις το κεφάλι και να γεμίζει μπλέ η ίριδα των ματιών σου, σκέψου αυτά τα μάτια να μπορείς να τα κοιτάς και να βλέπεις τον κόσμο όλον.
Η ζωή είναι γεμάτη συναισθήματα.
Να τα κρατάς πρέπει και να τα εκτιμάς.
Να χαίρεσαι με αυτά που σου δίνει.
Μη ξεχνάς, για να τα νιώθεις όλα αυτά, σημαίνει ότι ζείς και αυτό είναι, όλα...


2 σχόλια:

  1. Ψάχνω τον ήλιο ...και δεν τον βρίσκω!
    Φιλί! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εδώ δεν τον βλέπεις, να ξέρεις πως είναι μέσα μου.
      Παρ'όλα αυτά, στο προφίλ υπάρχουν και τα δύο.

      Διαγραφή